Teden vseživljenjskega učenja 2019, najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izobraževanja  v Sloveniji, se počasi zaključuje.

Ljudska univerza Koper je kot območni koordinator za obalno-kraško regijo tudi letos k sodelovanju pritegnila zavidljivo število partnerjev, s katerimi smo do sedaj organizirali že preko 200 brezplačnih izobraževalnih dogodkov. V sodelovanju z različnimi šolami, društvi, podjetji, kulturnimi in drugimi ustanovami ter zainteresiranimi posamezniki smo širili zavedanje o pomenu učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih ter razvijali pozitiven odnos do različnih učnih vsebin, možnosti in oblik učenja. Da je bila ponudba dogodkov res pestra priča tudi celoten pregled prireditev, ki so potekale pod našim okriljem: KOLEDAR PRIREDITEV TVU 2019

Dogajanje na Ljudski univerzi Koper

Otvoritev Tedna vseživljenjskega učenja 2019 smo 11. maja obeležili s športno obarvano prireditvijo Naj ti znanje TEKne!, ki je zaradi slabega vremena sicer potekala v nekoliko prilagojeni različici. Dogodek je pritegnil veliko število obiskovalcev, ki so se poleg jutranje telovadbe lahko udeležili tudi predavanj o ayurvedi in športni prehrani, spoznali dejavnost središča za samostojno učenje ter druge dejavnosti naše organizacije. V tem času so v naših prostorih svojo dejavnost predstavile tudi nekatere druge organizacije in društva, prav posebno mesto pa je bilo namenjeno otroškim ustvarjalnim delavnicam ter okušanju različnih kulinaričnih dobrot.

Nič manj zanimivo ni bilo tudi kasneje, ko se je v naših prostorih zvrstilo več strokovnih in drugih predavanj, ustvarjalnih delavnic, razstav in drugih izobraževalnih dogodkov, ki so privabili predstavnike vseh generacij.

Kaj vse smo v času Tedna vseživljenjskega učenja 2019 počeli na Ljudski univerzi Koper si lahko ogledate tudi v galeriji fotografij:

 

Ob skorajšnjem zaključku Tedna vseživljenjskega učenja 2019 se zahvaljujemo vsem partnerskim organizacijam in drugim sodelujočim, ki so s svojimi prireditvami obogatili ta projekt.

 

Dostopnost