V soboto, 21. 5., so Taverno napolnili stožci, obroči in žoge, ki so sestavili prav poseben poligon – firbcatlon. »Oviratlon« Ljudske univerze Koper je na zabaven način preverjal spretnost in radovednost vseh prijavljenih, ki verjamejo, da se lahko prav vsak dan naučimo kaj novega.

Na Firbcatlonu, osrednji prireditvi letošnjih Tednov vseživljenjskega učenja na Obali, smo se razgibali z Denisom Porčičem – CHORCHYPOM, z njim smo se pogovarjali o pomenu ciljev in vztrajnosti tako na karierni poti kot v življenju. Z AKUD Kolo smo se naučili nekaj črk v crilici, plesalke iz Šole irskega plesa pa so nas s plesom in glasbo popeljale med griče zelene Irske, medtem ko je glas o dogajanju v Taverni v živo širil Radio Capris.

Obiskovalci prireditve so na Firbcatlonu bolje spoznali Ljudsko univerzo in programe, ki jih nudi – vse od izpitov iz znanja slovenščine, programov srednjih šol do Kariernega Placa – Kariernega centra za mlade.

Vas matra firbec, kako smo se imeli? Oglejte si nekaj utrinkov.

Kaj vse pripravljamo na Ljudski univerzi Koper v okviru Tednov vseživljenjskega učenja, lahko preverite na koledarju dogodkov TVU. Vse prireditve so brezplačne, na nekatere se je potrebno predhodno prijaviti.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Vseslovenski projekt Tedni vseživljenjskega učenja usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim vsi sodelujoči opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Dostopnost