Letos smo se na Ljudski univerzi Koper prav posebno veselili Tednov vseživljenjskega učenja, saj smo poleg rednih prireditev organizirali tudi nacionalno odprtje tega neverjetnega promocijskega festivala učenja.

Da učenje ni samo sedenje v šolski klopi, ampak veliko več, so izvrstno pokazale prireditve, ki so se na našem območju zvrstile med 10. majem in 16. junijem. V naši regiji smo ustvarili mrežo 29 izvajalcev, s katerimi smo skupno izpeljali več kot 94 dogodkov za vedoželjneže vseh generacij. Dogajanje je bilo res pestro in raznoliko. Udeleženci dogodkov Tednov vseživljenjskega učenja so se učili japonskega vezenja, spoznavali grške otoke, razvijali finančno pismenost, se učili o demenci, fibromialgiji in bralno-napisovalnih težavah, ustvarjali s pikicami, izdelovali papirnate cvetove, odkrivali skrivnosti fraktalne risbe in dobrega javnega nastopanja, raziskovali svoj ikigai, poskakovali v ritmih irske glasbe in še mnogo drugega.

Na prireditve so se izredno pozitivno odzvali; velika večina je poročala, da so jim bile prireditve všeč ali zelo všeč. Posebno so pohvalili predavatelje, njihovo srčnost in odnos do udeležencev, raznolikost ponujenih tem, in to, da so prireditve brezplačne. Izpostavili so odlično organizacijo prireditev, prijetno vzdušje na dogodkih, poudarili so, da so bile strokovne teme predstavljene na poljuden, razumljiv način. Všeč jim je bilo, da so jim predavatelji predstavili drugačen pogled na življenje. Številni so prosili za več podobnih dogodkov, kar bomo nedvomno uresničili v letu 2025, ko nas čaka jubilejna, 30. izvedba Tednov vseživljenjskega učenja.

Letošnje Tedne smo sklenili z evalvacijskim srečanjem izvajalcev, kjer smo skupaj iskali načine, kako biti še boljši. Saj veste, kako gre – nikoli se ne nehamo učiti.

Dostopnost