Ste učitelj/-ica, ki poučuje izbirni predmet Gledališki klub ali vodi gledališki krožek? Se pri svojem delu srečujete z organizacijo gledaliških predstav za otroke? Potem vas lepo vabimo na NOV tečaj Osnove gledališke umetnosti.

Tečaj je namenjen učiteljem, ki izvajajo izbirni predmet Gledališki klub, in mentorjem dramskih krožkov. Udeleženci na tečaju spoznajo delovanje gledališča, se približajo dramski umetnosti, naučijo se organizirati in izvesti gledališko predstavo ter razvijejo osnovne veščine odrskega nastopa, ki jih lahko nato prenesejo na svoje učence.

Program tečaja smo oblikovali v sodelovanju z Gledališčem Koper, izvaja pa ga izkušena Vanja Korenč, pomočnica direktorice za program, sicer gledališka pedagoginja in igralka.

20-urni program bo potekal med 9.00 in 14.00 z vmesnimi odmori v:
– četrtek, 29. 6.
– petek, 30. 6.
– ponedeljek, 3. 7.
– torek, 4. 7.

Na tečaj se prijavite z elektronsko prijavnico (klik). Zbiranje prijav je zaključeno. Tečaj bomo izpeljali v primeru, da se nanj vpiše najmanj 8 oseb.

CENA: 135 € (z DDV). Podatke za plačilo in vpis na tečaj prejmete po oddani prijavi.

Na tečaju obravnavate naslednje vsebinske sklope:

DRAMSKA BESEDILA
Udeleženci tečaja spoznajo ključne elemente dramskih besedil, naučijo se prepoznavati dramsko zasnovo ter odkrijete, kako poljubno besedilo prilagoditi dramski izvedbi.

SPOZNAJMO GLEDALIŠČE
Udeleženci spoznajo dramsko umetnost, gledališče in odkrijejo, kako se oboje povezuje kulturnozgodovinskim prostorom in časom ter kako krepi zavest o sebi in drugih.

PRIPRAVA IN IZVEDBA PREDSTAVE
Učitelji spoznajo, kako učencem približati gledališko predstavo, kako razdeliti vloge in kako voditi vaje za nastop.

GOVOR IN NASTOP
Udeleženci praktično spoznajo in preizkusijo osnove gledališke igre, razumejo pojav treme, naučijo se, kako delati z njo ter izvajajo dihalne in govorne vaje.

GLEDALIŠKI BONTON
Udeleženci se naučijo, kako se primerno pripraviti na ogled predstave in kako se po ogledu z učenci pogovoriti o predstavi ter spoznajo osnove gledališkega bontona.

Za več informacij se obrnite na Ksenijo Zečević: ksenija.zecevic@lu-koper.si ali 05 612 80 11.

Dostopnost