V sredo, 20. 9., so v prostorih podjetja Vinakoper odvili že 4. Obalni kadrovski izzivi. Strokovna konferenca, ki jo na Ljudski univerzi Koper že tradicionalno prirejamo z območno organizacijo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, združuje številne lokalne predstavnike kadrovskih služb in ostalih strokovnjakov s področja razvoja in krepitve človeških virov. Letos se nas je zbralo že preko 40.

Tokratno srečanje je potekalo v znamenju zdravja na delovnem mestu, ki smo ga osvetlili iz različnih zornih kotov. Najprej je o skrbi za duševno zdravje spregovorila Natalija Korent z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Za njo je Maja Fortunat iz holističnega centra za zdravje Studio Maja poudarila pomen poškodb na delovnem mestu, preventivo in kurativo, Tjaša Ravnikar (izobraževalni center Umologija) je s svojim prispevkom izpostavila um kot najmogočnejši upravljalec človeških virov, o pomenu zdrave in uravnotežene prehrane na delovnem mestu pa je spregovorila še Bernarda Habe iz Fakultete za vede o zdravju.

Kot je že v navadi, smo dogodek zaokrožili z razpravo, v kateri so udeleženci konference delili dobre prakse s področja promocije zdravja v svojih organizacijah. Izpostavljenih je bilo veliko različnih izkušenj, ki odpirajo nove možnosti za nadaljevalni razvoj tega področja v delovnih okoljih.

Dostopnost