Vabimo vas, da se nam pridružite na pomladnem karierno obarvanem enodnevnem dogodku, Karierijadi, ki bo v četrtek, 9. marca 2023 na Ljudski univerzi Koper. Dogodek je namenjen predvsem spoznavanju delodajalcev z mladimi v sproščenem okolju. Verjamemo, da lahko oboji spletete vezi, ki se vam bodo v prihodnosti obrestovale.

Vse, ki bi vas sodelovanje zanimalo, vabimo, da si v nadaljevanju preberete več o aktivnostih dogodka.

DELAVNICE

Na Karierijadi se boste lahko udeležili delavnic, ki jih bodo pripravile na zaposlitvene razgovore v malem – karierne zmenke.

  • Na delavnici Jaz na A4bodo mladi odkrili, kako pripraviti dober življenjepis in zakaj je to pomembno,
  • na delavnici Spoznaj se v nulo bodo udeleženci lahko spoznali nove vidike sebe,
  • delavnica Sezuj delodajalca pa jim bo namignila, kako pustiti odličen vtis na zaposlitvenem razgovoru.

Skozi delavnice boste oblikovali dobro predstavo o sebi in se znali realno, a zanimivo predstaviti. In najboljši del? Vse naučeno boste dali v prakso na hitrih razgovorih z delodajalci, kariernih zmenkih.

KARIERNI ZMENKI

Karierni zmenki omogočajo dijakom in študentom, da se še pred zaključkom šolanja spoznajo z možnimi delodajalci in se preizkusijo v razgovorih za službo. Vsak dijak oz. študent bo imel možnost 10 minut govoriti z delodajalci. Na koncu kariernih zmenkov bomo v skupni diskusiji strnili misli in mladim svetovali, kako biti na razgovorih še bolj uspešni in prepričljivi. V preteklosti smo zelo uspešno izvedli že več kariernih zmenkov (npr. s podjetji Luka Koper d.d., KZ Agraria Koper, z.o.o., Spar Slovenija d.o.o., Lipro d.o.o.). Delodajalci so na zmenkih spoznali kar nekaj potencialnih kandidatov za študentska dela in zaposlitev.

Tokrat se nam bodo pridružili: Makro 5 gradnje, Regionalni razvojni center Koper, KZ Agraria Koper, Luka Koper, Kempinski Palace Portorož, Univerza na Primorskem, Park Škocjanske jame, Vrtec Koper, Axle, Formus, Društvo Morigenos, Klančar Žerjavi.

Razgovori so seveda popolnoma nezavezujoči, saj je to samo možnost, ki jo ponudimo udeležencem, da se preizkusijo v vlogi iskalca zaposlitve.

HEKATON

Hekatoni postajajo vse bolj priljubljen način spoznavanja podjetji z mladimi, zato smo ga vključili tudi v naš dogodek. Izvedli ga bomo že pred Karierijado. Podjetja so za dijake in študente oblikovala izziv, udeleženci pa ga bodo morali rešiti. Zmagovalca hekatona bomo razglasili na Karierijadi. Mladi bodo s svojimi inovativnimi idejami osvežili podjetje, zmagovalno ekipo pa čaka nagrada.

PREPRIČAJ SVET S SVOJO ZGODBO – DELAVNICA MARKETINGA

Na koncu dogodka bomo v zahvalo za vse delodajalce in študente organizirali brezplačno delavnico na temo marketinga, ki jo bo vodil priznani strokovnjak za marketing in fotografijo, Jernej Narat. Predstavil, kako lahko svet le v treh korakih navdušimo s svojo zgodbo.

Vse zainteresirane lepo vabimo, da izpolnete prijavnico na dogodek (klik). K udeležbi vabimo predvsem mlade med 14. in 29 letom.

Za več informacij lahko kontaktirate Kristino Debernardi Mesec na kristina.debernardi@lu-koper.si ali 05 612 80 16.

Poskusite nekaj drugačnega. Verjamemo, da se vam bo obrestovalo.


Dogodek organiziramo v okviru projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih.

Projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 368.026 EUR. Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje.

»Ta prispevek je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino tega prispevka je odgovorna izključno Ljudska univerza Koper in zanjo v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.«


Več informacij o javnem razpisu in finančnih mehanizmih je dostopnih na:
https://www.norwaygrants.si/
https://eeagrants.org/
https://www.gov.si/drzavni-organi/vladne-sluzbe/sluzba-vlade-za-razvoj-in-evropsko-kohezijsko-politiko/

Dostopnost