Pospešeno dihanje in potne roke? Lahko gre za zmenek … z delodajalcem. Mladi na Karierijadi so se lahko predstavili 12 delodajalcem iz regije, ki so iskali nove moči za skupno kar 19 delovnih mest.  

Makro 5 gradnje, Regionalni razvojni center Koper, Zavarovalnica Generali, Luka Koper, Kempinski palace Portorož, Univerza na Primorskem, Axle d.o.o., Formus d.o.o., Morigenos, Vrtec Koper, Škocjanske jame in Klančar žerjavi so se pogovarjali z več kot 40 mladimi. Spraševali so jih o interesih, dobrih in slabih lastnostih ter z njimi iskali skupne točke.  

Poskrbeli smo, da je vsak dobil ravno tako izkušnjo, ki jo je potreboval. Udeleženci zmenkov so si namreč lahko izbrali h katerim delodajalcem bi radi prišli na razgovor. V veliki meri smo njihove želje upoštevali, kar se je odrazilo v kvaliteti razgovorov in pripravljenosti udeležencev. Vsak udeleženec je imel pet zmenkov z različnimi delodajalci in si tako nabral veliko izkušenj z različnimi kadroviki. Podjetja so tako imela možnost spoznati malo morje zainteresiranih posameznikov, z nekaterimi so se že začeli dogovarjati za izvajanje prakse ali za poletna študentska dela. Vsekakor dragocena izkušnja za obe strani! 

Projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 368.026 EUR. Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje.

»Ta prispevek je nastall s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino te spletne strani je odgovorna izključno Ljudska univerza Koper in zanjo v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.«

Več informacij o javnem razpisu in finančnih mehanizmih je dostopnih na:
https://www.norwaygrants.si/
https://eeagrants.org/
https://www.gov.si/drzavni-organi/vladne-sluzbe/sluzba-vlade-za-razvoj-in-evropsko-kohezijsko-politiko/

Dostopnost