Projekt Karierni center za mlade – Karierni Plac se počasi približuje zaključku. Ponosni smo na delo, ki smo ga opravili v preteklih letih, kreativnost, zagnanost, ideje in nove metode, ki smo jih razvili.

Že od začetka projekta Karierni Plac smo se sodelavci zavedali, da je dobro zastavljen in vključuje ključne aktivnosti na področju karierne orientacije. Kljub temu nas je pozitiven odziv in veliko povpraševanje mladih, staršev, vodstev in strokovnih delavcev šol ter zainteresirane javnosti po dejavnostih presenetil. Projekt se žal zaključuje, a vseeno že kujemo nove ideje in načrte v upanju na nadaljevanje. Konec uspešnega projekta smo snovalci skupaj z deležniki proslavili na zaključni konferenci, ki je potekala 17. 6. 2022 v hotelu Maestoso v prečudovitem okolju Kobilarne Lipica. Srečanje, ki ga je popestril nastop raperja Trkaja, je bilo izobraževalno-zabavne narave. Udeleženci so lahko prisluhnili predavanju dr. Ranka Rajovića o pomenu spodbujanja potencialov za uspešno karierno pot otrok. Večkrat je bil poudarjen pomen aktivnosti kariernih centrov za mlade s strani strokovnih delavcev šol in tudi kadrovskih služb podjetij. Ob koncu je slušatelje v sproščen vikend pospremil stand-up komik Uroš Kuzman s predstavo Profesor Kuzman mlajši.

Karierni Placi delujejo širom Slovenije v okviru projekta Karierni placKarierni center za mlade, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija (od 2019 do konca avgusta 2022). Projektne aktivnosti so namenjene šolajoči se mladini, staršem in strokovnim delavcem.

Dostopnost