V Kariernem centru za mlade na Ljudski univerzi Koper je od 3. 11. do 5. 11. potekal karierni festival namenjen mladim pri spoznavanju s trgom dela.

Udeležencem je ponujal različne delavnice in predavanja na temo poklicne orientacije in vseživljenjskega učenja.

V okviru festivala so potekali tudi hitri zmenki, na katerih so sodelovala lokalna podjetja: Luka Koper, Spar Slovenija, Agraria Koper in Glovis Koper. Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje!

Festival in naše mladostnike je obiskal tudi raper Drill, ki je izvedel delavnico o svoji karierni poti. Motivacijsko spletno predavanje pa je izpeljal še smučar prostega sloga Filip Flisar in navdušil vse, od najmlajših do najstarejših.

Za mlajše učence OŠ Koper smo pripravili prav posebno presenečenje – interaktivno gledališko predstavo “Jaz poklic in prihodnost”.

Kariernega festivala so se med drugim udeležili dijaki SEPŠ Koper, ki so se tudi preizkusili na zaposlitvenih razgovorih, se poučili o pripravi življenjepisa ter sodelovali v drugih zanimivih aktivnostih. Zavrteli so kolo sreče, si izdelali značke in pokukali v VR svet predstavitve poklicev.

Odzivi obiskovalcev festivala, delodajalcev in dijakov so bili zelo pozitivni, saj je bil festival za vse pomembna in koristna izkušnja.

Dostopnost