Letošnji 21. Teden vseživljenjskega učenja 2016 je končan. Ta tradicionalni festival učenja, ki ga prireja Andragoški center Slovenije, je letos v Sloveniji zbral 1753 prirediteljev, katerih delo je usklajevalo 45 koordinatorjev. Skupno je bilo izvedenih 8.806 dogodkov.

1.   Teden vseživljenjskega učenja na Obali in Krasu

Ljudska univerza Koper je bila letos že enajstič zapored  koordinator dogajanja v obalno – kraški regiji. Posebej si štejemo v čast, da je častno pokroviteljstvo nad prireditvami prevzel župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Tokrat je z nami sodelovalo 47 partnerjev, ki so od 13. maja do 30. junija pripravili 135 vsebinsko različnih dogodkov. V veliki večini gre za stalne podizvajalce/prireditelje z Obale in Krasa, kar je rezultat našega skupnega uspešnega sodelovanja. Nove prijatelje Tedna vseživljenjskega učenja – letos jih je devet, pa je pritegnila prepoznavnost Ljudske univerze Koper v okolju v prizadevanjih za razvoj vseživljenjskega učenja. K sodelovanju smo pritegnili tudi Zavod za zaposlovanje RS – enoto Koper s ciljem  razvijanja vse večje vloge in pomena vseživljenjskega učenja pri doseganju boljše zaposljivosti. Sicer pa je bil letošnji Teden vseživljenjskega učenja za obalno regijo še posebej pomemben, saj je nagrado za učne dosežke in prispevek k promociji učenja med posamezniki prejel Izolan Rajko Hrvat. Več v poročilu o 21. TVU v Obalno – kraški regiji…

Poročilo o 21. TVU v Obalno – kraški regiji

Predstavitev dosedanjih nagrajencev TVU z Obale in Krasa

Osnove računalništva – gradivo za delavnice TVU ZRSZ

 

 

Dostopnost