Koper, Taverna

12. 9. 2021, 10.00–13.00

Zakaj bi bilo izobraževanje eno samo garanje? Izobražujte se z nami – dobre volje in s pridihom humorja.

Pridite v Taverno na Smehobraževanje, osrednjo prireditev Tednov vseživljenjskega učenja na Obali in Krasu.

Za smeh in zabavo bosta poskrbela izolski glasbenik Drill in stand-up komik ter matematik Uroš Kuzman. Uroš Kuzman je edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, dolgoletni stand-up komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot s strani raznolikega občinstva. Na Smehobraževanju bo o izobraževanju spregovoril s pozitivne, humorne plati.

Drill je izolski glasbenik, producent in tekstopisec, ki sam sebi pravi »storyteller«. V Izoli je priredil prvi obalni Rap battle v ritmični improvizaciji, ki je utrl pot številnim vzhajajočim Freestyle talentom pri nas. S profesorjem Igorjem Saksido in Alešem Štegrom je sodeloval pri antropologiji svetovne poezije v knjigi »Pesem sem«. V lokalnem okolju deluje kot pobudnik ekološkega ozaveščanja med mladimi in sodeluje v projektih za socialno ogrožene. Na odru bo z mladimi in mladimi po duši delil zgodbo o svoji karierni poti, o navdihu za ustvarjanje, o poti do uspeha in nenazadnje o tem, kako si krajšati čas v času lock-downa.

Polega zabave in smeha vas na prireditvi čaka še veliko informacij o možnostih izobraževanj v vseh življenjskih obdobjih. Preizkusili se boste lahko tudi v oblikovanju gline na vretenu in opazovali oživljanje stoletnih polken.

Se vidimo v Taverni v nedeljo, 12. 9. 2021, ob 10h. Vstopnine ni!

Dostopnost