Po nove ideje in sledenje na delovnem mestu smo se v sklopu Erasmus+ projekta Sodobno središče za samostojno učenje – pot do vključujoče, digitalne in trajnostne skupnosti tokrat odpravili na Hrvaško.

Prvič smo na mobilnost povabili udeležence naših programov na Ljudski univerzi Koper. Dvema strokovnima delavkama so se pridružili udeleženec osnovne šole za odrasle, udeleženec programa srednje šole in dve udeleženki Središča za samostojno učenje. Skupaj smo obiskali Pučko otvoreno učilište Samobor (PUOS). Organizacija za izobraževanje odraslih letno organizira preko 500 različnih programov, ponujajo krajše in daljši tečaje, delavnice, predavanja … PUOS obenem odlikuje pester kulturni program, kjer organizirajo koncerte klasične glasbe, renomirani festival klasične glasbe Samoborska glazbena jesen, gledališke predstave za otroke v sklopu programa Dječji svijet nedjeljom u 5, gledališke predstave za odrasle, amatersko gledališče: grupe PAX, kino, vključujoč programe svečanih filmskih premier, poletnega kina, kina na poti, filmskih delavnic in brezplačnih filmskih projekcij za otroke Filmko, razstave v sklopu Galerije Prica, multimedijska dogajanja kot je Festival ljubezenske poezije Vrazova Ljubica.

Pod okriljem POUS deluje tudi Center za mlade Bunker. V Bunkerju mlade spodbujajo k dajanju predlogov za aktivnosti, ki jih pogrešajo v svoji skupnosti ter jim nudijo podporo pri organizaciji teh aktivnosti.

Navdušili so nas s širino svoje ponudbe in s srčnostjo, ki jo vnašajo v svoje delo. Poseben vtis so na nas napravili pristopi k učenju filmske vzgoje ter predavanja, ki jih organizirajo vsak torek. Građanski utorak (mestni torek), kot ga imenujejo, ponuja predavanja na zelo raznolike teme – od legend o vampirjih, mehkih veščin pa do energetske obnove hiše.

Na koncu štiridnevnega druženja smo dobili nove ideje in se veselimo sodelovanja tudi v prihodnje.

Dostopnost