Prireditev ob 60. obletnici Ljudske univerze Koper

Mesec december 2021 se je pri nas začel še posebej praznično, saj smo ga otvorili s svečano proslavo v čast 6o. rojstnem dnevu naše ustanove, Ljudske univerze Koper.

Proslavo, ki je potekala v Gledališču Koper, je v zabavnem slogu povezoval stand-up komik Žan Papič, glasbeno pa jo je obarval Drago Mislej – Mef. Z uvodnim nagovorom je prisotne pozdravila direktorica Kristina Udovič Kocjančič in se zahvalila vsem, ki so bili in so še vedno del te pomembne, 60-letne zgodbe. S svojo prisotnostjo in govorom nas je počastil tudi župan Mestne občine Koper, Aleš Bržan, ki nam je obenem izročil priznanje za 60-letno širjenje znanja in uresničevanje sanj številnih posameznikov ter širše družbe.

Skupaj z nami je praznovala še posebna gostja, Nilva Beader, ki v prihajajočih decembrskih dneh prav tako obeležuje svoj 60. rojstni dan. Leta 1977 pa je pri nas obiskovala tečaj nemščine.

Udeležencem proslave in vsem, ki so jo tako ali drugače pomagali oblikovati, se iz srca zahvaljujemo.

Nekaj utrinkov s proslave si lahko ogledate v foto arhivu:

Intervju na TV Koper-Capodistria

V sklopu jubilejhih aktivnosti smo gostovali tudi na italijanski televiziji TV Koper-Capodistria. Prispevek si oglejte na povezavi (klik).

Predstavitveni video Ljudske univerze Koper

Ob 60-letnici Ljudske univerze Koper je nastal tudi predstavitveni video. Vabljeni k ogledu!

»O nekoč, danes in jutri« v oddaji Dobro jutro

Aktivnosti ob našem 60. jubileju kar ne zmanjka. V mesecu novembru smo namreč dejavnosti, izzive in poslanstvo Ljudske univerze Koper predstavili v oddaji Dobro jutro. Z voditeljico Karin Sabadin je »o spominih in pogledih v prihodnost« poklepetala naša direktorica Kristina Udovič Kocjančič.

V krajšem klepetu sta se dotaknili naših začetkov v šestdesetih letih, zaobjeli tekoče projekte in se zazrli v plane za prihodnost. Več o pogovoru pa si lahko pogledate v posnetku (klik).

Dostopnost