Izobraževanje je naše poslanstvo, tokrat ga bomo izvajali v sklopu zanimivega projekta Drive in tržnica Loreto, financiranega v okviru razpisa Las Istre. Projektni partnerji Krajinski park Strunjan, Krajevna skupnost Jagodje-Dobrava ter zavod Zemlja in morje bodo s projektom vzpostavili Drive-in tržnico, ki bo lokalnim pridelovalcem omogočala prodajo izdelkov, kupcem pa enostaven dostop do svežih, lokalnih in kakovostnih pridelkov. Več o problematiki, na katero odgovarja projekt, lahko preberete na povezavi (klik).

In kakšno povezavo ima tržnica z izobraževanjem in Ljudsko univerzo Koper? Prav posebno; tržnica bo namreč pridelke ponujala tudi preko spleta. Ljudska univerza Koper bo tako organizirala delavnice za pridobitev digitalnih kompetenc, ki jih na eni strani potrebujejo tisti, ki naročajo preko spleta, na drugi strani pa tisti, ki na spletu ponujajo svoje izdelke. Projekt bo zaživel jeseni.

Več o Evropskem kmetijskem skladu za razvoj podeželja lahko preberete: https://agriculture.ec.europa.eu/common-agricultural-policy/rural-development_en 

Več o Programu razvoja podeželja lahko preberete na: www.program-podezelja.si/

Partnerji in sodelavci v projektu:

Dostopnost