Zabavno učenje programiranja, ogromno novega znanja in dobra družba. Štiri dni, štiri šolske ure na dan: 18. 8 – 21. 8. Se nam pridružiš? 

BBC Micro:bit je majcen računalnik, ki prav vsakemu omogoči, da prične s programiranjem na zabaven način. Na tečaju se bomo naučili, kako Micro:bitu ukazati, da nam sporoči temperaturo prostora, spremenili ga bomo v igralno kocko, z njegovo pomočjo prijatelja izzvali v igri papir, kamen, škarje … To pa še zdaleč ni vse! Micro:bite bomo s pomočjo senzorjev in drugih pripomočkov povezali z zunanjim svetom in skozi vrsto zanimivih eksperimentov spoznavali svet elektronike in programiranja. Vas nismo še prepričali? Da dokažemo, kaj vse Micro:bit zmore, ga bomo uporabili tudi za nadziranje robota.

KAKO BODO POTEKALE DEJAVNOSTI?
Delavnice bodo potekale od 18. avgusta do 21. avgusta 2020 med 9.00 in 12.35. Vsak dan bodo aktivnosti potekale 4 šolske ure z vmesnimi krajšimi odmori in daljšim odmorom za malico.

Za malico poskrbi vsak otrok sam, na Ljudski univerzi Koper pa bodo otrokom na voljo tudi sadje in voda za osvežitev.

KDO SE LAHKO UDELEŽI TEČAJA?
Tečaj je namenjen mladim radovednicam in radovednežem, ki gredo jeseni v 7., 8. ali 9. razred. Za udeležbo v tečaju predznanje programiranja ni potrebno. Obvezni sta le dobra volja in radovednost!

CENA IN PLAČILO
Cena tečaja je 79€. Plačilo tečaja lahko opravite s kartico ali gotovino.

Prosta mesta so zelo omejena, zato ne odlašajte s prijavo!

Na tečaj se lahko prijavite TUKAJ

Vas še kaj zanima glede tečaja? Brez zadržkov nas pokličite na 05/612 80 04 (vsak delovnik med 8. in 16. uro) ali nam pišite na marko.posavcevic@lu-koper.si (Marko Posavčević).

Dostopnost