Med 23. in 27. majem smo na Ljudski univerzi Koper gostili obiskovalce iz Kanarskih otrokov, natančneje iz kraja Arucas na Gran Canarii.

Obiskale so nas tri udeleženke in dva učitelja izobraževanja odraslih iz Centra za izobraževanje odraslih Fernando Marrero Pulido / Arucas-Firgas. Predstavili so nam njihovo organizacijo in prelepe kraje, iz katerih prihajajo.

Tudi mi nismo zaostajali, saj smo jim predstavili našo Slovenijo, ki jih je s svojimi lepotami navdušila.

Že prvi dan so se odpravili na lov za zakladom, ki se je skrival na ulicah Kopra. Lov so seveda odlično opravili in se ob tem tudi zabavali.

V sredo so se odpravili na ogled našega glavnega mesta, kjer jih je najbolj navdušil alternativni slog kulturnega centra Metelkova mesto.

V četrtek so že komaj čakali spust v podzemlje, saj je bil na vrsti obisk Škocjanskih jam. Nad slednjimi so bili naši obiskovalci navdušeni in so jih želeli podrobno raziskati skupaj z okolico.

Imeli so tudi priložnost spoznati lokalno kulturno dediščino, lokalne pridelke in hrano. Zadnji dan smo si izmenjali tradicionalne in tipične recepte obeh držav in mi že komaj čakamo, da preizkusimo nekaj kanarskih dobrot. Gostje bodo imeli težjo nalogo, če bodo želeli pripraviti našo tradicionalno potico :).

Izmenjava je bila odlična priložnost za medsebojno povezovanje udeležencev osnovne šole za odrasle, ki so uspešno premagali jezikovno bariero in postali prijatelji. Povezovanje pa predstavlja dragoceno izkušnjo tudi za strokovne delavce, ki tako iz prve roke spoznavajo sistem izobraževanja odraslih v drugih evropskih državah.

Dodajamo še nekaj foto utrinkov tedna, ki je kar prehitro minil:

Dostopnost