Nekstep Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih

NEKSTEP – Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih

Projekt Nekstep – Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih je namenjen mladim, ki prehajajo od izobraževanja v zaposlitev, in mentorjem oz. svetovalcem, ki delajo z njimi. V projektu želimo mlade povezati z lokalnim okoljem, sočasno pa lokalnemu okolju predstaviti mlade.

O projektu

NEKSTEP je namenjen mladim med 14. in 29. letom starosti, ki prehajajo iz izobraževanja v zaposlitev, in svetovalcem, ki delajo z njimi.

Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje. Ta prehod želimo narediti kakovosten in mlade opremiti z znanji in veščinami, da ga bodo lahko samostojno in suvereno izpeljali. Povezati jih želimo z lokalnim okoljem in deležniki v njem – ne le z delodajalci, temveč tudi z institucijami, ki jim lahko pomagajo.

Kdo lahko sodeluje v projektu?

  • osebe, stare od 14 do 29 let
  • svetovalci, mentorji, ki delajo z mladimi
  • podjetja ali posamezniki, ki želijo svoj poklic predstaviti mladim
  • organiziacije, ki mladim pomagajo na karierni poti ali poti samostojnega podjetništva

Kaj nudimo?

INDIVIDUALNO SVETOVANJE
Pogovorimo se o željah, interesih in skrbeh, odgovorimo na vprašanja glede izbire šole oziroma poklica ter s pomočjo vprašalnikov raziščemo poklicne interese mladih.

PREDSTAVITVE POKLICEV IN OBISKI DELODAJALCEV
Dogovorimo se lahko za “job shadowing” oziroma sledenje na delovnem mestu po želji.

DOGODKI ZA MREŽENJE
Skozi vrsto dogodkov mlade zgodaj soočimo in spoznamo s trgom dela.

INTERAKTIVNE DELAVNICE IN PREDAVANJA
Mlade na interaktiven način spodbudimo k razmišljanju o svojih lastnostih, znanjih in interesih, trgu dela ter izbiri poklica in pridobivanju zaposlitve. Pomagamo jim oblikovati življenjepis, se pripraviti na zaposlitveni razgovor, z njimi odkrivamo, kako lahko orodja digitalne tehnologije uporabijo za izgradnjo kariere …

INDIVIDUALNO SVETOVANJE
Pogovorimo se o željah, interesih in skrbeh v zvezi s samostojno podjetniško potjo ter odgovorimo na druga vprašanja potencialnih mladih podjetnikov.

MREŽENJE S PODJETNIKI
Mladi lahko spoznajo uveljavljene podjetnike in imajo možnost prisluhniti njihovim izkušnjam in se z njimi povežejo.

INTERAKTIVNE DELAVNICE IN PREDAVANJA
Na dinamičen način pomagamo mladim razdelati njihovo podjetniško idejo, jih naučimo osnov spletnega oglaševanja in vodenja podjetja.

PREDAVANJA IN DELAVNICE
Svetovalcem in mentorjem, ki delajo z mladimi, ponujamo možnost pridobivanja novih znanj o odgovarjanju potreb mladih, ustreznih načinih motivacije, kako se približati mladim, krepitev svetovalskih kompetenc …

DOGODKI ZA MREŽENJE
Z organizacijo posvetov želimo svetovalcem in mentorjem, ki delajo z mladimi, omogočiti izmenjavo izkušenj, z drugimi dogodki za mreženje pa jih želimo povezat z mladimi.

INFORMIRANJE, SVETOVANJE IN VSE AKTIVNOSTI PROJEKTA NEKSTEP, TAKO INDIVIDUALNE KOT TUDI SKUPINSKE, SO ZA VSE UDELEŽENCE BREZPLAČNE.

Izpostavljamo

Začeli smo s pripravami na Karierijado

V četrtek, 9. marca 2023, bomo gostili najboljši karierni dogodek daleč naokoli - Karierijado. Dogodek organiziramo v okviru projekta Nekstep, namenjen je spoznavanju delodajalcev z mladimi v sproščenem okolju. Verjamemo, da lahko eni in drugi spletejo vezi, ki se jim...

Začetna konferenca projekta NEKSTEP

Projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih, financiranega s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma, ne bi mogli bolje zagnati. Začetno konferenco projekta NEKSTEP na temo zaposlovanja mladih smo v četrtek, 22. 9., priredili v Marini Portorož,...

NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih

Poletje je prineslo osvežitev tudi v obliki novih projektov. Ljudska univerza Koper, Ljudska univerza Sežana, Središče Rotunda in norveška organizacija ID Norway vstopamo v projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih. Tokratni projekt je namenjen...

Več informacij o javnem razpisu in finančnih mehanizmih je dostopnih na:
https://www.norwaygrants.si/
https://eeagrants.org/
https://www.gov.si/drzavni-organi/vladne-sluzbe/sluzba-vlade-za-razvoj-in-evropsko-kohezijsko-politiko/

 

Projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 368.026 EUR. Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje.

»Ta spletna stran je nastala s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino te spletne strani je odgovorna izključno Ljudska univerza Koper in zanjo v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.«

Imate vprašanja? Nanje vam lahko odgovori:

Ksenija Zečević

Ksenija Zečević

Organizatorka izobraževanja odraslih

Kristina Debernardi Mesec

Kristina Debernardi Mesec

Organizatorka izobraževanja odraslih

Tina Mržek

Tina Mržek

Vodja izobraževanja

Morda bi vas zanimalo tudi:

Dostopnost