V soboto, 21. 5. 2022, vas ob 10.00 vabimo v Taverno, da se izkažete s svojo spretnostjo in radovednostjo. FIRBCATLON, osrednja prireditev Tednov vseživljenjskega učenja na Obali, bo ponudil poligon, ki bo na zabaven način preverjal vaši telesno in miselno pripravljenost.

Da boste na Firbcatlon kar najbolje pripravljeni, bo poskrbel DENIS PORČIČ-CHORCHYP, ki bo vodil vaje za ogrevanje in vas motiviral s svojimi bogatimi izkušnjami. Na prireditvi pa boste lahko spoznali društva, ki se ukvarjajo s plesom, z ohranjanjem kulturne dediščine in druga.

Vsak, ki bo sodeloval na našem »oviratlonu«, bo prejel športno majico, najhitrejše pa čakajo tudi privlačne nagrade.

Denis Porčič – CHORCHYP je profesionalni borec v največji evropski borilni organizaciji FFC, hkrati pa je tudi lastnik Kluba borilnih veščin Samurai. Denis rad pomaga ljudem v stiski, o čemer pričajo njegovi številni dobrodelni nastopi, poznan pa je tudi kot zaščitnik živali. Aktivno motivira mlade s svojimi izkušnjami in nas vse ozavešča o pomenu gibanja za zdravo življenje.

Ljudska univerza Koper tudi letos koordinira Tedne vseživljenjskega učenja na območju Obale in Krasa. Med 9. 5. in 12. 6. 2022 več kot 20 organizacij iz Obalno-kraške regije v okviru Tednov pripravlja skupno več kot 40 prireditev, od delavnic (prve pomoči, športne, ustvarjalne, za osebnostno rast …), razstav, gurmanskih festivalov, potopisnih in drugih predavanj z namenom sporočiti, da nas učenje spremlja vse življenje in se lahko na vsakem koraku naučimo kaj novega. Kaj vse pripravljamo, lahko preverite na koledarju dogodkov, kaj pripravljajo druge slovenske organizacije pa lahko spremljate na koledarju dogodkov TVU. Vse prireditve so brezplačne, na nekatere se je potrebno predhodno prijaviti.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Vseslovenski projekt Tedni vseživljenjskega učenja usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim vsi sodelujoči opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Dostopnost