Vabljeni na razstavo likovnih del ob obeležitvi Svetovnega dneva beguncev 2018 “MED NAMI IN Z NAMI”.

Kdaj? 31. maj – 7. junij
Kje? Ljudska univerza Koper

Razstava predstavlja izbor najboljših likovnih del, ki so jih ustvarili osnovnošolci od 2. do 9. razreda iz osnovnih šol po vsej Sloveniji. Likovna dela so nastala po njihovem neposrednem srečanju in pogovoru z osebami z begunsko izkušnjo, ki so delili svoje zgodbe o življenju pred prihodom v Slovenijo, o poti do sem, ter o življenju tukaj.

Razstava odpira pogled otrok na to tematiko ter poudarja pomembnost neposrednega stika z osebami z begunsko izkušnjo ter pomembno vlogo lokalne skupnosti za njihovo vključevanje v družbo

Obiskovalci, vabljeni k soustvarjanju razstave preko izražanja vtisov, mnenj, izzivov in vprašanj! Za izražanje na različne kreativne načine vas čakata Knjiga vtisov in Miza vtisov.

Razstavo organizira Inštitut za afriške študije skupaj s partnerskima organizacijama Društvom Odnos terJavnim zavodom Cene Štupar – Centrom za izobraževanje Ljubljana. Nastala je v sklopu projekta »Med nami in z nami«, ki že tretje leto obeležuje Svetovni dan beguncev v Sloveniji preko organiziranja številnih posvetov po Sloveniji ter osrednjega dogodka v Ljubljani.
Namen projekta je ozaveščanje slovenske širše javnosti o položaju oseb z begunsko in migrantsko izkušnjo v slovenski družbi, o skupnih izzivih vključevanja in integracije na lokalnem, državnem in mednarodnem kontekstu, o dobrih praksah, izkoriščanju priložnosti, ki jih prinašajo migranti, ter o poteh do solidarnega in kvalitetnega sobivanja. Projekt je financiran s strani Urada za oskrbo in integracijo migrantov in Sklada EU za azil, migracije in vključevanje.



Dostopnost