V petek, 11. maja, se začenja letošnja največja promocija znanja in učenja v Sloveniji. Med majem in junijem se bo v koordinaciji Ljudske univerze Koper zvrstilo na Obali in Krasu kar 145 brezplačnih dogodkov, katerih namen je spodbujanje posameznikov k vsem oblikam bogatenja lastnega znanja. Teden vseživljenjskega učenja  letos vabi z novo skupno akcijo »Učenje je dobra novica«, ki poudarja pomen medijev pri širjenju znanja in promociji učenja.


Vseslovenski festival učenja Teden vseživljenjskega učenja (TVU) 2018 bo na slovenski ravni tudi letos postregel z več tisočimi prireditvami, katerih osnovni namen je bogatitev znanja posameznikov in družbe kot celote. Slavnostna otvoritev TVU bo potekala v Šmarju pri Jelšah 11. maja, priložnosti za brezplačno učenje bodo pa na voljo do konca meseca junija.

Tudi letošnji TVU ima v ožjem terminu (11.-20. 5.) sveženj skupnih akcij, ki se posvečajo posebnim tematikam. Med njimi je letos 14. maj prav posebej posvečen medijem. Pod sloganom »Učenje je dobra novica« nas opominja, da imajo mediji moč in dolžnost širiti znanje vseh vrst in za vse generacije ter promovirati priložnosti za vseživljenjsko učenje v družbi. »Teden vseživljenjskega učenja pa je vselej dobra novica za vse tiste, ki želijo brezplačno pokukati v različne ustanove ter dejavnosti, ki ponujajo priložnosti za učenje in bogatitev lastnega znanja na najrazličnejše načine. Vabimo torej vse, da si ogledajo koledar prireditev za našo in druge regije, ter obogatijo svoje znanje na področjih, ki so jim najbolj blizu« je povedala direktorica Ljudske univerze Koper Kristina Udovič Kocjančič.

Koprska ljudska univerza bo v času TVU koordinirala 145 prireditev, ki jih bo izvajalo 50 različnih izvajalcev. Na Obali bo TVU otvoril dogodek v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper, kjer bodo 11. maja ob 10.00 udeleženkam tečaja slovenščine Ko tujina postane dom, ki ga obiskujejo albansko govoreče priseljenke, na široko odprli vrata knjižnice. Sprehodu po koprski knjižnici bo sledila predstavitev priložnosti za učenje slovenščine v knjižnici, zatem pa še ogled razstave o Ivanu Cankarju in druge dejavnosti, ki bodo udeleženkam približale tega velikana slovenske literature.

Vse prireditve ob Tednu vseživljenjskega učenja so objavljene na posebni tematski strani http://tvu.acs.si, kjer najdemo nacionalni koledar dogodkov. Prireditve, ki jih lahko obiščete na Obali in Krasu, pa bodo dnevno objavljene na spletni strani Ljudske univerze Koper.

 

Dostopnost