Vseživljenjska karierna orientacija

V letu 2016 je Ljudska univerza Koper pridobila koncesijo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za opravljanje storitev za trg dela za obdobje 2016 – 2018.

Iskalce zaposlitve, katerih zaposlitev je ogrožena in brezposelne osebe vodimo skozi procese svetovanja in učenja veščin vodenja kariere. Njim so namenjeni programi:

KARIERA PO PETDESETEM – delavnice za prepoznavanje posameznikovih prednosti, interesov in kompetenc ter spoznavanje različnih načinov zaposlovanja in iskanja zaposlitve.

UČINKOVIT NASTOP NA TRGU DELA – delavnice za povečevanje učinkovitosti nastopa udeležencev na trgu dela in  izboljšanje komunikacijskih veščin.

SVETOVALNICA – podpora in spremljanje udeležencev pri aktivni uporabi pridobljenih veščin iskanja zaposlitve.

V delavnice bomo vključili preko 1500 brezposelnih iz Območne službe Koper Zavoda RS za zaposlovanje. Aktivnosti bomo izvajali v Kopru, Luciji, Postojni, Ilirski Bistrici in Sežani.

Izvedbo omogočata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavod RS za zaposlovanje.

predloga

Udeleženci delavnic vseživljenjske karierne orientacije na Ljudski univerzi pravijo tako:

“Le tako naprej, priporočam vsem.”

“Hvala za vse informacije, pomoč in motivacijo. Želim uspešno delo naprej.”

“Koristna delavnica, pričakoval slabše- dobil ogromno-  priporočam!”

2Predavateljica je bila super, prijazna in sproščena.  Slišala sem že pozitivne informacije od znancev, kar se tiče tega predavanja vendar me je vseeno pozitivno presenetilo. Priporočam vsakemu.”

“Naj se še naprej nadaljujejo delavnice, saj so koristne in oseba spozna nove stvari in cilje pri sebi, ki jih prej ni.”

“Zelo velike pohvale predavateljici, saj nam je dala  veliko novih znanj, nas motivirala ter zelo učinkovito dosegla cilje delavnice.”

“Hvala za poučen, zabaven in zanimiv teden. Lepo je bilo biti zraven.”

“Hvala! Na priložnosti za sodelovanje z vami.”

“Program je nujen za vse brezposelne.”