Izjave za javnost

Teden vseživljenjskega učenja odpira svoja vrata že 22. leto zapored

Učenje in kultura z roko v roki

Koper, 9. 5. 2017 Ljudska univerza Koper bo ponovno koordinirala množico prireditev TVU na Obali in Krasu, ki bodo ponudile priložnost za brezplačno učenje vseh generacij. Letošnja pomlad pa bo še posebej bogata z dogodki, saj istočasno poteka tudi Teden ljubiteljske kulture.

Vseslovenski festival učenja Teden vseživljenjskega učenja (TVU) 2017 bo na slovenski ravni tudi letos postregel z več tisoč prireditvami, katerih osnovni namen je bogatitev znanja posameznikov in družbe kot celote. Slavnostna otvoritev TVU bo potekala v Trbovljah 12. maja, priložnosti za brezplačno učenje bodo pa na voljo do konca meseca junija. »To je odlična priložnost za posameznike, da brezplačno pokukajo v izobraževalne priložnosti v svojem okolju, za ponudnike izobraževanja pa lahko pomeni vidno »izložbo« za njihovo dejavnost.« je povedala direktorica Ljudske univerze Koper Alenka Grželj.

Posebnost letošnjega TVU je, da bo čisto vsak dan ožjega termina (12.-21. 5.) potekal v znamenju skupnih akcij. Ena izmed teh je Učenje in kultura z roko v roki, ki poudarja prepletanje festivala učenja s tednom ljubiteljske kulture. Prav ljubiteljska kultura je prostor, kjer se številni odrasli in drugi učijo najrazličnejših veščin in svoje znanje tudi postavijo na ogled. Med izvajalci prireditev so tako vse izpostave Obalnih Javnih skladov za kulturne dejavnosti.

Na koprski ljudski univerzi bodo v času TVU koordinirali več kot 140 prireditev, ki jih bo izvajalo 46 različnih izvajalcev. Kot je izpostavila koordinatorka za Obalo in Kras Kristina Udovič Kocjančič: »Posebej smo ponosni na to, da v času TVU povežemo med seboj različne ustanove. Prav to sodelovanje pa ustvarja pestro in zanimivo dogajanje. Na Obali bomo tako pričeli TVU z obiskom prekrasnega Vrta kaktusov v Seči, kjer bodo varovanci Varstveno delovnega centra Izola s pomočjo mentorjev posneli fotografije za svojo razstavo Bodeča lepota. Razstava bo v juniju v Zdravstvenem domu Izola

Vse prireditve ob Tednu vseživljenjskega učenja so objavljene na posebni tematski strani http://tvu.acs.si, kjer najdemo nacionalni koledar dogodkov. Prireditve, ki jih lahko obiščete na Obali in Krasu pa so dnevno objavljene na spletni strani Ljudske univerze Koper.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone