Svetovanje za izobraževanje in karierni razvoj

V našem Regionalnem svetovalnem središču lahko s pomočjo strokovnjaka brezplačno poiščete možnosti za učenje, izobraževanje in karierni razvoj. Nudimo vam pomoč in nasvet pri ugotavljanju in vrednotenju vaših spretnosti in znanj, ki ste si jih pridobili skozi življenje.

O čem se lahko pogovorim s kariernimi svetovalci?

  • O načrtovanju osebne in poklicne kariere.
  • O izbiri primernega izobraževanja ali usposabljanja.
  • O pridobitvi izobrazbe na višji ravni od že dosežene.
  • O pridobitvi nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK).
  • O možnostih financiranja izobraževanja.
  • O vrednotenju vaših sposobnosti, izkušenj in znanj skozi razgovor in s pomočjo različnih svetovalnih pripomočkov (kdo sem, kakšne so moje sposobnosti, kako do cilja).
  • O pripravi osebnega portfolija.
  • O težavah in vprašanjih, ki se vam porajajo med izobraževanjem ali usposabljanjem.
  • O načrtovanju in spremljanju vašega izobraževanja.
  • O vaših odločitvah po zaključku šolanja (kako poiskati delodajalca in kako najučinkoviteje predstaviti svoje izkušnje, znanja in kompetence).

Prisluhnite nekaterim praktičnim nasvetom:

Kako poteka brezplačno individualno karierno svetovanje?

Prvi korak je, da stopite v stik s svetovalcem. To lahko storite s klicem na 05/ 612 8006 in 040 469 521, preko e-pošte (isio@lu-koper.si) ali osebno na Cankarjevi 33 v Kopru. Kasneje se s svojim svetovalcem dogovorite za osebno srečanje in začrtate vašo svetovalno pot.

Karierno svetovanje je poglobljen proces, ki se običajno izvaja skozi več srečanj in je v celoti prilagojen potrebam posameznika. Opravljajo ga usposobljene svetovalke, ki skrbijo za zaupnost vaših podatkov.

Kje izvajamo svetovanje?

Osebno karierno svetovanje izvajamo na Ljudski univerzi Koper, Cankarjeva 33, Koper. Po potrebi in po predhodnem dogovoru svetovalne storitve izvajamo tudi v Izoli (Gregorčičeva 21), Luciji (Obala 105) ter preko Skypa (tamara.isio).

Pri izvajanju dejavnosti sodelujemo s partnersko ustanovo Ljudsko univerzo Sežana in mrežo strokovnih partnerjev na Obali in Krasu.

Dejavnost svetovanja, ki poteka pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije, omogočajo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti
Regionalno svetovalno središče Koper – ISIO
Cankarjeva 33, Koper
Tel. 05/ 612 8006 in 040 469 521
E-pošta isio@lu-koper.si

Vas zanima, kako poteka poglobljeno svetovanje? Poglejte si resnične ljudi, ki so svoje življenje izboljšale s pomočjo svetovalnih središč v Sloveniji. Kliknite na video  Svetovanje za znanje

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone